Blogg

Länge länge sedan

Ett år har gått och ett nytt har kommit.

Alla Heras valpar har flyttat till underbara hem med ägare med stora varma hjärtan. Vi saknar dem såklart men det underlättar att veta att de har det bra!

Det var som sagt Heras sista kull. Hon har fyllt 8 år nu och är förvisso pigg som en yngling och skulle för den sakens skull klarat en kull till, men nu var det bestämt att det räcker för henne. Resterande år kommer hon att få leva ut sitt liv i skogen och slippa valpning mitt i.

Men hon har verkligen varit en enastående mor! Hon har gett hela sin själ till valparna och byggt upp dem till sunda, starka individer som vi är mycket stolta över! Liksom hennes mor Freja har hon förstått att värna om de små liven men ändå låta dem upptäcka livet. Det har varit magiskt att se!

Nu fick tyvärr Hera tyvärr en juvertumör efter att valparna fötts, sannolikt påverkad av alla hormonpåslag, så den är inbokad att tas bort tillsammans med några juver på alla hjärtans dag.

 

Rex som varit illa sjuk är helt återhämtad och beter sig åter som att det inte finns någon åldersskillnad på honom och Tyrre.

Alla sex har varit till Kronobäcks veterinärklinik och fått sitt årliga vaccin... byggnaden stod kvar när vi åkte :). (troligen mest för att de är så rara så de släppte in oss i enda rummet med dörr ut så vi aldrig behövde gå igenom själva kliniken!) Givetvis charmade Tyrre skjortan av dem, vår lilla sötpotatis!!

 

Just nu är det relativt stilla här.