Blogg

Lite om mycket

Ja det går långt mellan uppdateringarna här. Anledningen är helt enkelt att det inte hinns med så mycket data.

Hera är dräktig och väntar valpar med Lammholmens Astor . Hon mår fantastiskt bra och är oerhört stolt över sin runda mage. Astor är en jättemysig kille som är underbar i hemmet och fantastisk i skogen. 

I övrigt så är det mest Athena som fått haft roligt. Husse bor bara deltid här än så det blir lite stressigt att få ihop jaktdagar för alla just nu och då har det mesta krutet lagts på Athena som har behövt tränas lite då det blev så få släpp för henne förra säsongen som var hennes första. 

Det har verkligen gått oerhört bra för Athena, från att skalla på allt i skogen till att hon nu har ett stort och noggrannt TYST sök. Kanonskall  och runt 2 timmars drevtid. Inkallning si och så men hon reder upp tappt snabbt och bra. Det som är lite drygt just nu är att hon hittills valt att driva älg och vildsvin och då främst vildsvin som hon är kanonduktig på! Bra tryck, bra avstånd, reder upp när grisen försöker finta och ställer grisen med bra avstånd!! Det är magiskt bra och vi är grymt stolta MEN varken vildsvin eller älg är godkända på drevprov av någon underlig anledning. Och det finns betydligt mer vildsvin än rådjur på jaktmarken.. så det kan bli lite tufft. Räv har hon drivit också förståss och den är ju klart godkänd. 

Baksidan av att vi vill ha allroundtaxar är att de också blir allroundtaxar . Gryt skippar hon så länge det finns något att jaga ovan jord. 

Tills vidare har vi sagt ifrån om att skjuta för henne så länge det inte är ett för prov godkänt drevdjur men fortsätter hon som hon gör så får vi fundera över saken. 

//