Köpa valp hos oss

Vi är väldigt noga med vart våra valpar hamnar och därför har vi krav som tänkta köpare måste uppfylla för att vi ens ska fundera om hemmet är rätt.

Vi vill ha kommunicering med intressenter via intresseformuläret: HÄR

Sedan vill vi även ha kommunicering via telefon, och/eller sms, mail, messenger.

Vi vill träffa er minst en gång innan vi bestämmer oss för om ni är en valpköpare som passar oss.

Vid tingning så skrivs kontrakt och handpenning betalas. Läs mer under köp och leverans villkor.

1: Valpar från oss fostras inte med slag och pisk eller massor av onödiga regler. 

1a: Bur för träning av rumsrenhet är aldrig acceptabelt. Ej heller för någon annan form av träning inomhus. Det är dessutom olagligt enligt svensk lag att hålla hund i bur om det inte gäller veterinär rekommendation (nytt från 1/1 2021 att man ej längre behöver söka dispans för det), vid träning, jakt i bil etc. Vi kan ge information om HUR man går tillväga utan att använda bur i hemmet!

2: Våra valpar är inte menade att vara hundgårdshundar. De SKA vara del av familjen och ha sitt huvudsakliga boende inne med sin ägare. Hundgård när husse/matte arbetar är givetvis en annan sak. 

3:Våra valpar är hundar, jakthundar och av skällande ras. Tål man inte skällande hundar passar inte våra valpar åt er. 

4: Valpen behöver mycket tid med sin ägare/familj, då dom kommer från oss tämligen sociala och mår därför inte bra av ett ensamt liv.

5:  Valpen i fråga behöver aktiveras och få mycket hjärngympa i form av att spåra och lukta samt att leta efter saker som t.ex. leksaker under en filt eller liknande mm .

6: Valpar från oss har en tendens att vara rejält ifrågasättande och ibland rätt tuffa. Det kommer att krävas tålamod och tid. 

7: Valpar från oss har redan haft kontakt med "dött vilt" i form av klövar, pälsar och annat från Älg, Kronhjort, Dovhjort, Rådjur, Vildsvin, Grävling, Räv och Hare mm. De har vant sig vid att få undersöka och ta plats och de har spenderat sina sista veckor på tämligen stora utrymmen såväl inne som ute. De är vana att hantera flera generationer av taxar och de är skapligt socialiserade. De är vana vid att det alltid finns minst en människa i deras direkta närhet och de är vana att få egentid hos både sin mor och hos en människa. 

8: En valp från oss är inte en maskin. 

9:  Du får mer än gärna meritera, det tycker vi bara är roligt! Men i första hand är valpen, unghunden, den vuxna hunden från oss en jagande familjemedlem som det är meningen att DU ska ha roligt och trevligt med. Att låta taxen få misslyckas är en viktig del i att den ska lära sig rätt. Att alltid kräva korrekt resultat kväver den styrka som taxen är menad att ha. - Vill du meritera så hjälper vi gärna till! 

VI HAR INGA LISTOR MAN KAN SKRIVA UPP SIG PÅ ELLER NÅGON KÖ. ÄR DU INTRESSERAD AV VALP FRÅN OSS SÅ FÅR DU TA EGET ANSVAR ATT KONTAKTA OSS NÄR DU SER ATT VI VÄNTAR VALPAR ELLER NÄR VALPAR ÄR FÖDDA!