Blogg

En liten ängel till

Lilla Sol fick vandra vidare igår då en tidigare dold gomspalt upptäcktes. Tyvärr var gomspalten väldigt stor och hon hade aldrig kunnat få ett värdigt liv eller äta av sig själv. 

Känns otroligt tragiskt och sorgligt.

Hon vilar nu brevid sin moster Ladgerta och gammelmormor Freja   Athena tar det bra som hon ska göra. Matten och hussen är lite mer nedstämda.


Valpar födda🥰

Efter 24 timmars öppningsskede, och en vaknatt så föddes 6 små underverk mellan kl 15:02 & 22.03 måndagen den 4 april 2022.

💙❤💙❤💙❤

Mor och valpar mår bra.❤️

20220404_221910


I sorgens och glädjens tecken

20220328_074255Det är märkligt hur mycket känslor som kan rymmas samtidigt. 

För en vecka sedan idag, fick vår älskade Frk-Fröjd's Frejs somna in hos veterinären. En helt plötslig akut feber på 41°C uppstod och Freja som bara en stund tidigare hoppat uppför vår långa trapp inne, låg nu helt utslagen i soffan. Oförmögen att röra sig. Det hela var helt oväntat, inga tecken i förhand. Hos veterinären konstaterades en långt gången malignt lymfom och hon fick då somna där och då. Med huvudet i huss3s trygga hand. Husse tog sedan hem henne så att resten av flocken fick säga sina farväl och så att matte fick sitta och hålla om henne och säga hur älskad hon är.

Freja vilar nu på vår egen lilla gravplats bredvid Heras lilla Ladgerta.

 

Trots att jag är oförmögen att tänka klart så jag sörjer djupt hårt och chockat så måste ju ändå någon form av glädje tas fram för Athenas skull. Vi gjorde därför en dräktighetsröntgen i måndags för att kolla upp henne så allt ser bra ut och för att försäkra mig om att det inte är några få jättar eller en ovanligt stor kull som skulle kunna ställa till det.

Allt såg jättebra ut. Athena mår bra och det är 6 små älskade valpar där inne.

PhotoRoom-20220330_072220


Torsdag, dag 37

Det har minst sagt varit rörigt hos oss det senaste året eller dryga två åren. Så mycket olyckor och elände för både taxar och människor att vi helt enkelt inte orkat sköta uppdateringar här eller för den delen någon annanstans. 

Heras sista kull fick inte mycket social media uppmärksamhet men lika djupt älskade ändå och helt fantastiska ägare som vi är djupt stolta över!

 

Nu är det Athena som ÄNTLIGEN  är dräktig (se mer under valpar väntas). Där kommer vi att spara en tik om det föds någon. Rex och Freja blir gammelmorfar och gammelmormor, Hera mormor, Saga gammelmoster och Thyros bästa valpkompisen. 

Idag är Athena på v.5+2 dvs dag 37 och hon har en rund go mage redan. Alla taxarna är superstolta över henne och såklart vi med.

 

Så just nu passar vi på att försöka njuta av stunden och längta till valparnas ankomst.

 

Senare i vår så ska Hera på återbesök hos veterinären för att göra en lung röntgen och se om det finns metastaser från hennes juvertumör, känns så fruktansvärt jobbigt! Rex ska på återbesök för att bestämma hur vi ska gå vidare så att han inte drabbas av prostatit igen. 

 


Länge länge sedan

Ett år har gått och ett nytt har kommit.

Alla Heras valpar har flyttat till underbara hem med ägare med stora varma hjärtan. Vi saknar dem såklart men det underlättar att veta att de har det bra!

Det var som sagt Heras sista kull. Hon har fyllt 8 år nu och är förvisso pigg som en yngling och skulle för den sakens skull klarat en kull till, men nu var det bestämt att det räcker för henne. Resterande år kommer hon att få leva ut sitt liv i skogen och slippa valpning mitt i.

Men hon har verkligen varit en enastående mor! Hon har gett hela sin själ till valparna och byggt upp dem till sunda, starka individer som vi är mycket stolta över! Liksom hennes mor Freja har hon förstått att värna om de små liven men ändå låta dem upptäcka livet. Det har varit magiskt att se!

Nu fick tyvärr Hera tyvärr en juvertumör efter att valparna fötts, sannolikt påverkad av alla hormonpåslag, så den är inbokad att tas bort tillsammans med några juver på alla hjärtans dag.

 

Rex som varit illa sjuk är helt återhämtad och beter sig åter som att det inte finns någon åldersskillnad på honom och Tyrre.

Alla sex har varit till Kronobäcks veterinärklinik och fått sitt årliga vaccin... byggnaden stod kvar när vi åkte :). (troligen mest för att de är så rara så de släppte in oss i enda rummet med dörr ut så vi aldrig behövde gå igenom själva kliniken!) Givetvis charmade Tyrre skjortan av dem, vår lilla sötpotatis!!

 

Just nu är det relativt stilla här.