Blogg

Tjo hej

Vad det sparkar och sprattlar i magen

Bild1


Dag 53

Tänkte åka till skogen och lägga spår men det sa fröken högdräktig bestämt nej till😅. Matte som alltid annars är som bäst nr 2, mil efter husse, ska hålla sig inom taxlängdsavstånd nu när det närmar sig. Husse får däremot flyga och fara som han vill... Jaja om dryga veckan får jag åka och lägga spår hur mycket jag vill. Då har hon andra prioriteringar. Älskar att våra taxar kan vara tydliga med sina önskemål.
Hon har det tufft nu med en gigantisk stenhård mage och sjövilda busar däri. Lycklig som tusan men tröttare än tröttast❤️20230609_113040[1]


Dag 45 v.7

Oj vad tiden går fort!!! Och Athenas mage bara växer och växer och växer.... hon kallas nu för Athena och de 72 valparna . Lite lätt nervös att det är väldigt många med tanke på magstorleken... Athena i sig är i kanonbra skick, pigg och fräsch. Men det är trots allt ca 18 dagar kvar som valparna ska öka i storlek och tissarna snuddar redan vid marken..... 

Vecka 7 (dag 43-49)

Nu kan man känna fosterrörelser och ibland se det till och med. Om det bara är en el två valpar så dröjer det kanske ytterligare en tid. Under denna vecka växer kroppsbehåringen ut. Färgmarkeringen kan nu ses. Tassarna och trampdynorna är färdigbildade. Tikens buk är nu oftast tydligt förstorad. Fostren känner nu av om du klappar på tikens mage.

20230601_17414620230601_174157valpfoster v 7


GRATTIS SAGA-BUS!!!! <3

Grattis vår älskade Saga-buse-boll på din 10 årsdag!❤️ Den trodde vi inte att vi skulle få uppleva så sjuk som du var. Men du är tuffare än tuffast! Älskar dig till månen och tillbaka hur tokig du än är! Tack för att du finns och håller oss på alerten! Idag blir det mycket busa boll😅🥰😍

 

10 år


Utställningar

Igår var vi på utställning med Thyros och Lillan. Lillans första utställning med noll ringträning som vanligt.. Lillan fick Excellent och kom 2:a i konkurrensen. Måste sägas vara riktigt bra utdelning med tanke på att hon bland annat hopprullade fram i ringen . Däremot så säger vi inte att betyget var varken rättvist eller inte rättvist. Thyros fick nämligen VG med motivering att han är över medelstorlek. Lite roligt då det inte ens är en månad sedan han blev om-mätt med nytt färdigmått 39,5 cm. En taxhane av normal storlek ska vara över 37 cm och max 47 cm (dvärghane 32-37 cm) han är alltså inmätt som en riktigt liten normaltax. Vid nya inmätningen fick han ett Good dessutom med motiveringen att han hade felaktigt huvud. (Både matte och hund hade panik dessutom så allt gick åt skogen utom inmätningen). MEN jag tänker visa hur olika det kan bli när olika domare dömer. Det är en synnerligen intressant blandning när det kommer till just Thyros! Så häng med - här kommer hans tre bedömningar.

20230527 Hultsfred domare Maria Ullman-Hierner                    Översättning: Jaktklass, Very Good, 3:a konkurrens

Över medelstor, mkt god typ. Maskulint vackert huvud med bra bett. Bra hals, ok förbröst. Framskjuten i skuldran och kort överarm. Bröstkorg som kunde vara längre och mer utfylld i sin nedre del. Rel korrekt vinklad bak. En aning kort kors. Pälsen sträv med fina tan färger men för lång och ej i utställningsskick. Ok steglängd.

20230506 Hässleholm                   Översättning: Jaktklass, Good. Ommätning 39,5cm

Mkt god typ. Huvud med en aning avfallande bakhuvud mot nackknöl därmed också lågt ansatta öron. En aning osäkra runda ögon, goda vinklar i skuldra, bra längd i bröstkorg, bra överlinje men en aning brant kors, musklad och bra i lår och has. Aning lös i armbågar, bryter ut i armbågar, en aning reserverad, bra kvalite men en aning öppen och vågig i päls.

20220903 Löttorp domare Kjell Lindström (2) Översättning: Jaktklass Exc, CK, cert 1 KK, 2:a bäste hane bhkl. Inmätningen råkade bli 49 cm. Troligen glömdes det att dras av 10 cm bara. Det är ju tillrättat senare.

Välväxt hanhuvud av utmärkt typ. Vackert hanhunds huvud med utmärkta proportioner. Korrekt bett, bra hals och rygg. Tillräckligt förbröst, bra bröstkorgslängd, harmoniska vinklar som han nyttjar mkt väl. Utmärkt sträv päls.

 

Det ovan är samma hund. Dömd 3 gånger av 3 olika domare. Viktmässigt, storleksmässigt exakt densamme. Tidsspannet är 2022-09-03 -- 2023-05-27 dvs mindre än 9 månader :D. Vilken bedömning som är mest korrekt, det måste vi sätta oss ned med rasstandarden och mäta och måtta men såklart vill vi tro på den första  .

 

Lägger in Lillans bedömning från igår också.

20230527 Hultsfred domare Maria Ullman-Hierner                   Översättning: Juniorklass, Excellent 2:a i konkurrensen

En ngt över medelstor (väger ca 8,5 kg men är lång...vår kommentar) Utmärkt helhet. Vackert feminint huvud. Bra bett. Fin hals. Ok förbröst. En aning framkjuten skuldra och kort överarm. En bröstkorg som kunde vara mer utfylld i sin nedre del. Korrekt vinklad bak. Rör sig instabilt fram, bra bak. Rör sig med bra steglängd från sidan. Bra päls och strävhet. // Har inga egentliga åsikter om omdömet.