Blogg

Alla valpar har flyttat...

Först ut var Ubbe som flyttade till Vänersborg på 8 veckorsdagen, dagen efter for Björn Järnsida iväg med sin husse och småhussar till Alvesta. På lördagen flyttade Kata/Tessie till Västerås och Vitsärk/Sverker till Filipstad och igår onsdag flyttade Harald till Kristdala bara en timme från oss.

Vi känner oss nöjda med valen av familjer och är säkra på att valparna får de bästa av hemmen. De kommer att få jaga på en rad olika ställen i vårt avlånga land och förhoppningen är att någon/några ska få jaga såväl över som under mark.

Storasyster Lillan letade efter sin sista lillebror ett tag men annars så har allt återgått till den vanliga vardagen. Förutom moffa Rex som verkligen levde upp när han fick eget ansvar för valparna, i synnerhet när det bara var en valp kvar och han enkelt hann med, nu efter flytten så märks det tydligt hur hårt det tagit på honom att ha valpar runt sig. Även om han älskat det så är kroppen nu mer än slut och trött och han är än mer förvirrad än innan. 

Tacksam för varje dag som Rex hänger med och har glädje men det är uppenbart att de dagarna minskar häftigt. Medveten om att vi snart måste ta det värsta av alla besluten.


Ibland går det fort...

Men nu är alla valpar tingade och de kommer att få kanonhem i jägarfamiljer. Vi känner oss lyckligt lottade att ha så bra valpköpare som vi har och får till även denna kull. 

Flera av valparna kommer att få växa upp på gårdar med andra djur och det känns som drömhem för dem.

Lite dryga 2 veckor till bara som vi får rå om dem. Tiden går för fort!

20230717_121511


Måndag - Harald

Så var bara lille Harald otingad. Han vill såklart komma till en jagande familj där han är en i familjen. Harald är viltfärgad. Av dessa små valpar i kullen är han den största. Mycket framåt. Bra sträv päls. Underbar valp 20230724_11134320230721_10093820230721_100928


Fredag

Igår hade vi trevligt besök av valpspekulanter. 

Athena kände sig trygg och nöjd med dem, men behövde sätta resten av flocken lite på plats haha. 

Allt går jättebra nu och valparna skuttar runt i valprum och vardagsrum med storasyster, pappa, mormor och Saga på en sida gallret och mamma givetvis på samma sida. Athena är nu helt trygg med att valpar och flock umgås genom galler så det är ett hejdundrans pussande och flocken är minst sagt i sjunde himlen. Lillan vet inte riktigt vart hon ska göra med sig själv när hon faktiskt får pussas hur mycket hon vill med de små.

Morfar Rex den gamle håller sig tryggt på långt avstånd från de små vidunderna. 

De sover ok på natten och äter mer än väl av allt de blir erbjudna även om de alltid tycker att det är dags för lite mammatutte.

De har börjat busa på riktigt allvar nu så det är så himla roligt. Älskar detta!!!

20230717_120011


Såå underbara <3

Valparna är verkligen sååååå underbara

Nu när ögonen och öronen är öppna och de börjar sakta upptäcka världen vill man verkligen inte missa en sekund. De har tydliga personligheter som funnits där från dag 1 men som stärks mer och mer för varje dag som går. De är verkligen unika individer varje enskild valp och varje enskild vuxen. 

Resan valparna gör nu som vi är lyckliga nog att få vara del av är alltid lika fantastisk och vi får använda vår fantasi för att stötta och hjälpa dem att bli det bästa de kan bli under den tid de är hos oss.

Idag har de för första gången varit på golvet, givetvis på en mysig matta och med mamma. Än går de inte långt men de vill gärna och från nu får de testa på det lite stabilare golvet några minuter om dagen. I lådan traskar de runt livligt i några minuter innan de på nytt faller ihop i en sovande hög.

Det småskälls och små morras och de börjar busa med varandra. Undersöker våra händer armar och ansikten för att se om det inte finns någon tutte där, när de inte hittar någon så testar de att gnaga med sina tandlösa munnar. 

Imorgon kommer första lilla matprovet, de ska avmaskas och då får de också smaka lite köttfärs.. blä med gott brukar bli bra.

359686976_1202495163863525_6515362907048938421_n