Blogg

Söndag

Vi har fått veta att valpintresseformuläret HÄR  Inte alltid kommer oss tillhanda. Om det beror på att alla uppgifter inte är ifyllda eller något cyberstrul vet inte vi. Om det går iväg från sidan så ska du direkt få upp en bekräftelse på det. Får du inte det så är det något knas. Titta om du svarat på allt. Fungerar det fortfarande inte så skicka ett mail till skogsvettens@gmail.com alternativt ring 0707279703 och svara på frågorna.

Vi hinner tyvärr inte återkoppla särskilt snabbt just nu. Men du ska ha fått återkoppling inom en vecka. Om allt fungerar som tänkt.

 

Saga är i princip helt återhämtad, underbart!!! Hera mår bra men gillar inte värmen. Övriga taxametrar mår helt perfekt.

 

 

 


En svår tid

Fredagen den 15 maj lyckades vi äntligen att få vår Saga parad, en hane som dög. Lyckan var total!!

Tyvärr blev inte lyckan så långvarig. Ett tag efter blev hon "magsjuk" och vi uppsökte veterinär. Hon fick lite vätskedropp o kramplösande men blev piggare och efter röntgen fick vi åka hem. Ett par dagar mådde hon bra sedan började det långsamt att bli sämre. Hon gick på som vanligt mellan stunderna men blev tröttare och tröttare, kräktes och fick diarre. 

Onsdagen den 27:e maj bajsade hon massor av blod och Viktor for till Djurkliniken Små Tassar i Nybro där veterinär Debbie, djurskötarna Anna och Madde stod redo. Blodvärdena var helt uppåt taket, Saga hade svår vätskebrist och skulle det visa sig en mycket allvarlig pyometri som brast. Utöver detta hade hon också bukhinneinflammation och inflammation på tarmen. Läget var allt annat än optimistiskt. Hon blev opererad, livmoder och äggstockar togs bort, det var väldigt väldigt fult inne i henne och att hon ens orkade vakna efter operationen är något vi kommer att vara tacksamma för varje dag i livet.

Saga var mycket mycket medtagen men fick sova hemma hos sin älskade Viktor natten mellan torsdag och fredag och sedan fick hon följa med hem på fredag eftermiddag och under helgen skedde nästan mirakel. Saga hämtade sig fort och idag efter återbesök hos den bästa djurkliniken i världen så ser hennes blodvärden nästan helt bra ut. Magen fungerar som den ska. Det finns några orosmoment kvar men de är som ingenting i helheten. Vår Saga lever!!!!!! Hon kan aldrig få valpar men hur mycket vi än hade velat ha en valp efter Saga, fostrad av Saga och flocken så kan ingenting någonsin vara värt mer än en levande Saga!!

Vi är så otroligt tacksamma för att Debbie, Anna och Madde finns där på Små Tassar    De är änglar, mycket skickliga änglar som dessutom kan utföra mirakel!!! Nu har de räddat livet på både vår Hera och vår Saga, det finns inte ord som räcker för att tacka nog.

Men som alla förstår så blir det inga dvärgvalpar här på några, eller många år. När och hur och var är saker vi inte har lust att fundera över just nu.

IMG_20200530_111733112received_582029465777123IMG_20200601_155353456received_174892097282773

//