Blogg

Jaktbrist......

Ja då har vi varg på jaktmarken. Det har varit varg i områdena runt om och varg har även gått förbi här hemma så det har varit svårt att släppa taxarna.

Nu är det omöjligt. Det blir väldigt svårt att meritera när vi inte kan släppa :(. Thyros har fått till det allra mesta inför drevprov så planen var att släppa några gånger till och sedan starta på prov... nu får vi se hur i helskotta vi ska lösa detta.

I och med att husse har fått nytt jobb så är ju vardagar inte på tal. Matte är för tillfället långtidssjuk och tar sig inte ut. Med vargen på plats rasar allt i stort sett samman... vi har ju varit med förr.. kommer från ett samhälle med minst 5 revir som korsade över byn.

Och det är ju på två sätt. Taxarna behöver sin jakt för att må bra men vi som ägare kan inte släppa när risken är extremt hög att de blir tagna av vargen, vi vill inte hitta en halv hund i skogen. Och jodå vi är medvetna om alla andra faror men ingen av dem söker specifikt upp hunden för att ha ihjäl den. 

 

Tankarna är många och långa och vi mår riktigt dåligt. Jakten är så mycket mer än bara en hobby. Den är en del av vårt liv. I vårt sätt att leva med så mycket självhushållning vi kan med så mycket rena och näringsrika födokällor vi kan. Taxarna försörjer sig själva till mycket. För viltvården för livet behöver vi detta. Taxarna behöver detta. 

Bedrövelsen är stor!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S