Blogg

Näst sista dagen på året

Det har varit ett otroligt händelsefyllt år på gott och ont. Vi förlorade vår stamtik Freja den 26:e mars, bara 2 veckor innan hon skulle få bli gammelmormor som hon längtat så efter. Hon såg efter Athenas mage och Athena något så otroligt. 

Inte ett tecken visade vår älskade Freja på att hon var sjuk sedan ett tag, hon var helt som vanligt fram till mitt på dagen den 26:e då hon plötsligt fick skyhög feber och inte kunde resa sig. Vid akutbesök hos bästa veterinärerna på Kronobäcks Veterinärklinik så fick vi det grymma beskedet att hon hade långt gånget lymfom. Hela hennes kropp var infesterad, varenda lymfknut fylld, hela lungorna och hennes kropp kunde inte ens tillverka blod längre. Vi har alltid sagt att vi inte tänker låta våra hundar lida om det kommer till det så husse som var med henne gick självklart med på avlivning där och då. Hon hade kanske klarat ett par dagar till med hög dos kortison men det hade varit att plåga henne för vår egen egoistiska önskning.

När husse kom hem med henne fick alla i flocken hälsa och säga hejdå. Det gick lugnt och fint och snabbt för samtliga att acceptera vad som hänt utom för lille Thyros bara dryga året gammal. Han försökte puffa igång henne. Men efter en stund förstod även han. Matte satt länge och väl med min älskade allra bästa vän i knät och kramades och grät. Än idag gråter jag några gånger i veckan då jag saknar henne så fruktansvärt. Dock tycks hon till viss del gått över till Lillan som föddes 2 veckor senare då vi ofta kommer på Lillan att göra typiska "Freja saker" som ingen av våra andra taxar gör eller gjort.

Freja ligger nu begravd på vår egen lilla gravplats på tomten. Brevid henne ligger Heras lilla Ladgherta som blev 11 dagar gammal och Athenas lilla Sol 1 vecka gammal. De vilar tryggt hos Freja . Och busar tillsammans på de evigt gröna ängarna.

Men i den värsta sorgen fick Athena sin första valpkull. Och där ibland fanns vår Lillan (Lilla Fröken Freja). En sorg såklart att lilla Sol inte fick leva vidare. Men en så stor kärlek till de andra att man nästan blir rädd. Athena visade sig vara den absolut mest perfekta mamman i världen, gott påbrå då hennes mor och mormor varit underbara mammor men Athena tog det verkligen ett steg vidare.

Idag är Athenas kull strax 9 månader gamla och helt underbara  högt älskade av sina människor.

Vi kan också konstatera att i och med att Heras sista kull nu kunde börja sin första jaktsäsong så är samtliga av Heras valpar från alla 3 kullar ute i skogen och gör väldigt väldigt bra ifrån sig. Vi är superstolta att ha så duktiga valpköpare och så fantastiska valpar

Det nya året tänker vi försöka att bara ta med oss positiva minnen in i, det har varit oerhört mycket tragedier här under de senaste åren, klart man minns och gråter men de positiva varma minnena ska vara de som får ta plats. Och det ska bli det absolut bästa året någonsin för oss och våra kära allroundjagande familjetaxar

 

Ett Gott Nytt År och En Fantastisk God Fortsättning önskar vi er alla!

Far och dotter 20160703

Rex (Pankbodalens Bull) f 2009 med sin dotter Skogsvettens Hera f. 2013

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S