Köpa valp hos oss

Vi är väldigt noga med vart våra valpar hamnar och därför har vi krav som tänkta köpare måste uppfylla för att vi ens ska fundera om hemmet är rätt.

1: Valpar från oss fostras inte med slag och pisk eller massor av onödiga regler.

2: Våra valpar är inte menade att vara hundgårdshundar. De SKA vara del av familjen och ha sitt huvudsakliga boende inne med sin ägare. Hundgård när husse/matte arbetar är givetvis en annan sak. 

3:Våra valpar är hundar, jakthundar och av skällande ras. Tål man inte skällande hundar passar inte våra valpar åt er. 

4: Valpen behöver mycket tid med sin ägare/familj, då dom kommer från oss tämligen sociala och mår därför inte bra av ett ensamt liv.

5:  Valpen i fråga behöver aktiveras och få mycket hjärngympa i form av att spåra och lukta samt att leta efter saker som t.ex. leksaker under en filt eller liknande mm .

6: Valpar från oss har en tendens att vara rejält ifrågasättande och ibland rätt tuffa. Det kommer att krävas tålamod och tid. 

7: Valpar från oss har redan haft kontakt med "dött vilt" i form av klövar, pälsar och annat från Älg, Kronhjort, Dovhjort, Rådjur, Vildsvin, Grävling, Räv och Hare mm. De har vant sig vid att få undersöka och ta plats och de har spenderat sina sista veckor på tämligen stora utrymmen såväl inne som ute. De är vana att hantera flera generationer av taxar och de är skapligt socialiserade. De är vana vid att det alltid finns minst en människa i deras direkta närhet och de är vana att få egentid hos både sin mor och hos en människa. 

8: En valp från oss är inte en maskin. Är ditt huvudsakliga intresse att jaga meriter så är du inte en köpare för oss. Du får mer än gärna meritera, det tycker vi bara är roligt! Men i första hand är valpen, unghunden, den vuxna hunden från oss en jagande familjemedlem som det är meningen att DU ska ha roligt och trevligt med. Att låta taxen få misslyckas är en viktig del i att den ska lära sig rätt. Att alltid kräva korrekt resultat kväver den styrka som taxen är menad att ha.